Werk
Geen reacties

Bescherm je medewerkers met goede mondmaskers

We weten inmiddels allemaal dat het coronavirus via druppeltjes uit de keel en neus wordt overgedragen. Deze druppels verspreiden zich door hoesten en niezen. Ook via de handen kunnen deze druppeltjes worden overgedragen. We nemen in de samenleving 1,5 meter afstand in acht, maar bij het verlenen van zorg is dat niet altijd mogelijk. Je wilt je medewerkers, maar ook de patiƫnten daarom zo goed mogelijk beschermen, dat doe je ondermeer door het aanschaffen van mondmaskers en handschoenen. Om te voorkomen dat je zelf besmet raakt, draag je een mondkapje als persoonlijk beschermingsmiddel. Een medisch gezichtsmasker draag je om te voorkomen dat je besmetting overbrengt op een ander.

Belang van de kwaliteit van mondmaskers

Nu steeds meer mensen mondkapjes dragen, zijn er verschillende alternatieve mondkapjes op de markt gekomen. Deze mondkapjes voldoen lang niet altijd aan de wettelijke veiligheids- en gezondheidseisen. Door het gebruik van zulke persoonlijke beschermingsmiddelen stel je je medewerkers bloot aan gevaar. Kies daarom een mondkapje dat voldoet aan de EU-verordening 2016/245 voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Een chirurgisch mondneusmasker herken je aan de norm IIR. Deze aanduiding vind je op de verpakking. Een ademhalingsbeschermingsmasker voldoet aan de kwaliteitsnormen als er een vermelding van FFP en een cijfer op staat. Hoe hoger dit cijfer, hoe beter de bescherming.

Aandachtspunten bij het dragen van mondmaskers

Instrueer je medewerkers hoe zij hun mondkapjes moeten dragen om optimaal beschermd te zijn. Je draagt mondmaskers maximaal 3 uur achter elkaar. Je vervangt het mondkapje eerder als je merkt dat je moeilijker gaat ademen. Ook als het masker beschadigd is of wanneer je tussentijds iets eet of drinkt vervang je het masker. Als je meerdere patiƫnten achter elkaar verzorgt, hoef je je mondkapje niet te vervangen. Wil je toch tussendoor je mondkapje afzetten, raak het dan niet aan de buitenkant aan en hang het ook niet om je hals.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu