Gezondheid
Geen reacties

Gehoortest voor senioren die gehoorverlies vermoeden

gehoortest

Ons gehoor is een gevoelig orgaan waar om verschillende redenen gehoorverlies aan kan ontstaan. Dit gehoorverlies kan er op zijn beurt weer voor zorgen dat er op sociaal gebied problemen ontstaan. Het liefst wil je dat dus vermijden, maar helaas kan dit niet altijd. Om er achter te komen of je last hebt van gehoorverlies, is het mogelijk om een gehoortest te laten doen. Hiervoor ga je naar een erkende audicien, want hun kunnen je adviseren. In dit blog leggen we je uit wat een online gehoortest is, maar wat een gewone hoortest en de kosten van een gehoortoestel.

Gehoortest wat is het

Een online gehoortest is dus een test die iemand gewoon thuis zelf kan afnemen. Hierdoor is het op dat moment nog niet nodig om langs te gaan bij een audicien. De test kan gewoon via het internet afgenomen worden. Tijdens deze test worden er verschillende oefeningen gedaan waarmee het gehoor getest wordt. Het is dan belangrijk om een koptelefoon te gebruiken, zodat je geen last hebt van de geluiden van buitenaf. De oefeningen die worden afgenomen zijn uiteraard bedoelt om te controleren of het gehoor nog goed is en waar eventueel problemen zijn in het gehoor. Het voordeel hieraan is dat je snel weet welke of er problemen aan het gehoor zijn, terwijl je hier niet voor naar een professional hoeft. Ook weet je in ieder geval dat er iets aan de hand is en kun je hier dus ook op anticiperen

Gewone gehoortest

Wanneer je het toch fijner vindt om gewoon een gehoortest te laten doen door een audicien, kan dat natuurlijk ook. Het voordeel aan deze manier van het gehoor laten testen is dat de specialist direct kan zien wat er aan de hand is en hier ook een passend advies voor kan geven. Het kan zo zijn dat het tijd is geworden voor een gehoortoestel.

Kosten hoortoestel

Een hoortoestel is een apparaatje wat je helpt bij het horen. Het zorgt er niet altijd voor dat het gehele gehoor terugkomt, maar toch kan het een hoop schelen. De prijs van een gehoorapparaat kan vrij veel uiteenlopen. Er zijn een hoop verschillende apparaten welke verschillende functies hebben. Hoe meer functies een apparaat heeft, hoe duurder deze zal uitvallen. Gelukkig wordt in de meeste gevallen een gedeelte van het apparaat vergoed door de zorgverzekering. Hierdoor zal de prijs een stuk lager uitvallen dan wanneer je alles zelf moet betalen.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu