Gezondheid
Geen reacties

Het hebben van een allergie 

allergie

Een allergie komt veel voor, in Nederland hebben één op de vijf mensen een allergie. Het aantal allergieën stijgt elk jaar en dat is vervelend. Allergieshop zorgt voor oplossingen voor allergieën op het gebied van allergenen, huisstofmijt en eczeem. Allergenen prikkelen het afweersysteem van mensen en hierdoor krijg je allergische klachten. Het is persoonlijk waar iemand last van heeft en in welke wijze erop gereageerd wordt. De symptomen kunnen verschillend zijn en daarom is elke allergische reactie weer anders. Er zijn verschillende allergieën die het meeste voorkomen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

 

Hooikoorts

Bij hooikoorts ontstaan er klachten omdat mensen niet tegen het stuifmeel kunnen wat van bomen, grassen of planten afkomen. De slijmvliezen worden dikker en gaan meer slijm maken. Het hebben van hooikoorts is vervelend maar gelukkig niet gevaarlijk. Wanneer je veel last hebt van hooikoorts kan je hiervoor medicijnen slikken of een neusspray gebruiken. Het ligt eraan voor welke bomen, grassen of planten je precies allergisch bent maar de meeste klachten vinden zich plaats tussen februari en september. Het voordeel is dat je van deze allergie maar een periode van het jaar last hebt.

 

Voedselallergie

Een voedselallergie komt in verschillende maten voor. Er worden antistoffen aangemaakt tegen bepaalde eiwitten in voedingsmiddelen. De meeste voedselallergieën zijn voor koemelk, noten en verschillend soort fruit. Een allergie voor pinda’s is heel gevaarlijk en kan zelfs dodelijk zijn. Er zitten veel eiwitten hierin en daardoor als je hier allergisch voor bent is de reactie extreem. Vaak weten mensen van zichzelf of ze deze allergie hebben en weten mensen om hen heen dat ze snel moeten handelen als het misgaat.

 

Huisstofmijt en huisdieren

In huis kunnen ook allergieën voorkomen. Bij een allergie voor huisdieren wordt het veroorzaakt door de reactie van huidschilfers en veren van dieren. De meeste mensen zijn allergisch voor katten, deze reactie is namelijk het sterkst.

Een allergie voor huisstofmijt komt ook veel voor. Het zijn witte beestjes die in huisstof leven en die je bijna niet kan zien. De allergie ontstaat door de uitwerpselen van de huisstofmijt. Anti allergisch bedtextiel helpt zodat de huisstofmijt niet kan binnendringen in het dekbed, matras en kussen.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu