Gezondheid
Geen reacties

Hoe een ooglidcorrectie je weer een jongere, frissere blik kan bieden

behandeling van de oogleden

Het is een probleem waar veel mensen mee te maken krijgen op latere leeftijd: oogleden die steeds verder gaan hangen. De oogleden zijn huidplooien die, net als de huid op de rest van het lichaam, onder invloed staat van veroudering.

Hoe ouder je wordt, hoe minder elastisch en strak je huid wordt. Dit leidt tot rimpels en een huid die steeds meer gaat hangen. Bij de oogleden kan dit problemen opleveren. Hangende oogleden kunnen leiden tot een zwaar en vermoeid gevoel van de ogen, ook wanneer je niet eens moe bent.

In sommige gevallen kunnen de bovenste oogleden zelfs in het gezichtsveld terecht komen. Dit werkt irriterend en kan het blikveld verkleinen.

Het is dan ook geen verrassing dat de ooglidcorrectie één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen is in Nederland. Een ooglidcorrectie kan worden uitgevoerd bij een cosmetische kliniek, maar soms ook bij de huisarts of zelfs in het ziekenhuis.

Uitvoering van een ooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie kunnen we onderscheid maken tussen een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. Beide correcties kunnen chirurgisch worden uitgevoerd. Bij een onderooglidcorrectie kan echter ook canthopexie worden uitgevoerd. Hierbij worden de onderliggende spiertjes enigszins strak getrokken om hangende oogleden tegen te gaan.

Een ander verschil is dat bij een bovenooglidcorrectie in enkele gevallen de behandeling vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Dit is echter alleen het geval wanneer de oogleden dermate in het blikveld hangen dat het serieuze problemen veroorzaakt.

Bij een chirurgische ooglidcorrectie wordt overtollige huid onder plaatselijke verdoving weggesneden. De snee zit meestal in een plooi of in de rand van het ooglid, waardoor het litteken na herstel vrijwel onzichtbaar is.

De behandeling van de oogleden duurt niet lang en je kunt dezelfde dag naar huis. Wel is enige hersteltijd: enkele weken voor het eerste resultaat en enkele maanden voor het eindresultaat. Doorgaans wordt aangeraden om de eerste week na de behandeling niet te werken, omdat je last kunt hebben van de ogen en bovendien niet representatief eruit ziet.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu