Werk
Geen reacties

Minder stress door de NOW-regeling

now regeling

Ervaar je ook meer stress om je hoofd boven water te houden tijdens de corona crisis? Gelukkig wonen wij in Nederland, en wordt er zelfs tijdens deze crisis goed aan de werkgevers en werknemers gedacht. Als het bedrijf waar jij voor werkt een omzetverlies lijdt van 20%, betekent dat niet meteen dat jij ontslagen wordt. Je bedrijf kan dan namelijk de NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) aanvragen bij het UWV. Deze tijdelijke, nieuwe regeling is gekomen in plaats van de WW. Het coronavirus heeft namelijk de Nederlandse economie voor een groot deel stilgelegd. De NOW is bedoeld om te voorkomen dat bedrijven haar werknemers gaan ontslaan, dit kan dus ook een goede regeling voor jou en je werkgever zijn.

Om hierbij ondersteuning te krijgen, en als je vragen hebt hierover, kan je contact opnemen met HCS, zij kunnen u makkelijk helpen met alle vragen die je hebt rondom de NOW-regeling. Daarnaast kunnen ze je ook helpen bij andere aspecten voor je bedrijf. Voor de NOW-regeling is het fijn om van tevoren te weten of je kans maakt op de subsidie, en hoeveel subsidie je daadwerkelijk kan verwachten. Er is daarvoor een handige rekentool, de NOW-rekentool, hiermee kan je berekenen of je bedrijf in aanmerking komt voor de NOW-regeling, en hoe hoog het voorschot is dat verwacht kan worden.

 

Belangrijk rekening mee te houden bij NOW-regeling

Het belangrijkste van de NOW-regeling, is dat werkgevers hun werknemers niet kunnen en mogen ontslaan. Deze verplichting wordt van de werkgever verwacht die een beroep wil doen op de NOW. De NOW-regeling is tenslotte ontstaan zodat zo weinig mogelijk werknemers ontslagen worden door de corona crisis. Daarnaast zijn er nog een paar andere hoofdlijnen waar rekening mee gehouden moet worden:

  • De NOW geldt voor alle werkgevers, groot en klein
  • De NOW voorziet in een betaling van 90% van de loonsom in relatie tot de omzetdaling
  • De NOW wordt toegekend voor een periode van 3 maanden, en kan na 3 maanden misschien verlengd worden
  • De regeling gaat in met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020
  • De subsidie geldt ook voor werkgevers van uitzendkrachten, oproepkrachten en andere flexibele arbeidskrachten; mits zij in dienst blijven
Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu