Gezondheid
Geen reacties

Mobile healthcare maakt zorg voor iedereen toegankelijk

Behandelkamer ziekenhuis

Mobile healthcare is zoals de naam al zegt, mobiele gezondheidszorg. Het is een uitklapbare trailer die van binnen geheel is omgebouwd tot een professionele behandelkamer. Deze behandelkamer is gemakkelijk te verplaatsen waardoor het in gebieden kan worden neergezet waar zorg hard nodig is. Dit zijn vooral landen waar er onvoldoende capaciteit aan medische mensen en middelen zijn. Het voordeel van de trailer is deze breed inzetbaar is en uiterst functioneel.  

Waarom Mobile healthcare belangrijk?

Op dit moment kan meer dan een miljard van de mensen de zorg die het eigenlijk nodig heeft niet krijgen. Dit komt onder andere omdat deze niet beschikbaar, onbetaalbaar of ontoegankelijk zijn. Zo zijn er in verschillende regio’s in de wereld maar weinig of helemaal geen zorginstellingen. In ongeveer 57 landen is onvoldoende toegang tot gezondheidszorg om zorg te bieden. Dit is voornamelijk in Afrika en Azië. In deze landen overlijden daardoor miljoenen mensen aan ziektes die in ontwikkelde landen makkelijk te behandelen zouden zijn. Mobile healthcare is daarom belangrijk om in deze landen aanwezig te zijn en goede zorg te bieden.

Hoe maakt Mobile Healthcare het verschil?

Mobile healthcare is de uitkomst in gebieden waar zorg hard nodig is. Het is dan ook onwijs belangrijk voor de plaatselijke bevolking dat deze trailers geplaatst worden. De trailers zijn uiterst efficiënt en een echte revolutie binnen de zorg. In gebieden waar weinig zorg is, zitten de ziekenhuizen vaak overvol. Dankzij mobiele gezondheidszorg kunnen de meest voorkomende behandelingen snel worden verholpen. Dit zorgt er tevens voor dat de ziekenhuizen minder vol raken en daar gefocust kan worden op ingewikkelde behandelingen.

Mogelijkheden Mobile healthcare

Er bestaan verschillende mogelijkheden om op deze manier zorg aan te bieden. Zo heb je naast mobiele gezondheidszorg ook een container waar artsen zorg kunnen verlenen. Het verschil is dat deze moeilijker verplaatsbaar is. De trailer en container zijn uitgerust met verschillende instrumenten om zorg uit te voeren. Zo kan er onder meer een MRI- en CT-scan worden gemaakt maar ook tandartsbezoeken, zorg rondom zwangerschap of bloed doneren behoort tot de mogelijkheden.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu