Geen categorie
Geen reacties

Omgaan met eenzaamheid en corona

U heeft het vast weleens gehoord, u kunt mensen die daar mee te maken hebben gehad of misschien heeft u het zelf meegemaakt. Tijdens de coronaperiode hebben heel veel mensen namelijk last van eenzaamheid. Door het feit dat iedereen tijdens de intelligente lockdown in quarantaine moest zitten, konden heel veel familieleden en vrienden elkaar niet zien voor een hele lange periode. Tot de dag vandaag, aangezien er nu ook weer wat strengere bezoekmaatregelen zijn, hebben mensen last van eenzaamheid tijdens de coronaperiode. Als men namelijk corona heeft dan moet hij of zij 10 dagen in quarantaine zitten.

Eenzaamheid en corona bij ouderen

De mensen die het meest de dupe zijn van eenzaamheid en corona zijn dan toch de ouderen. De weerstand van ouderen is over het algemeen vrij laag en dus kunnen zij het snelst besmet raken met het coronavirus. Gedurende de intelligente lockdown waren de ouderen de mensen die het meest thuis moesten blijven van iedereen. Doordat zij zo’n lange periode thuis moesten blijven, hebben zij het meeste te maken met eenzaamheid. Niemand mocht hun namelijk thuis bezoeken en zelf gingen zij ook amper naar buiten.

Eenzaamheid en corona bij jongeren                         

De jongeren zijn in tegenstelling tot de ouderen minder kwetsbaar voor corona, aangezien hun weerstand een stuk sterker is. Maar ook veel jongeren hebben te maken gehad met eenzaamheid. Er zijn veel jongeren die natuurlijk op hun zelf wonen en voor de rest vaak niet echt iemand hebben, omdat zij vaak studeren en wonen in een andere stad dan waar zij vandaan komen. Zo zijn er dus ook veel jongeren die te maken hebben gehad met eenzaamheid. Er zijn ook jongeren die het wat slimmer hebben aangepakt door terug te gaan bij hun ouders om dus die eenzaamheid te voorkomen. Wat corona betreft hebben zij er in verhouding tot de ouderen minder last van.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu