Gezondheid
Geen reacties

Ontneem zorg voor de nabestaanden

Het overlijden van een dierbare kan er behoorlijk inhakken. Het verlies doet ontzettend veel pijn en dat terwijl de begrafenis of crematie ook nog georganiseerd moet worden. Om de nabestaanden te verlichten, sluiten mensen een overlijdensrisicoverzekering af. Maar vanaf welke leeftijd is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten en welke verzekeraar past dan het beste bij jouw persoonlijke situatie? Je leest het hier in dit artikel!

 

Wat zijn de voordelen van een overlijdensrisicoverzekering?

Het allergrootste voordeel van een overlijdensrisicoverzekering, is dat het jouw nabestaanden verlicht van het organiseren en/of financieren van jouw uitvaart. Zo zijn overlijdensrisicoverzekeringen waarbij een bedrag wordt uitgekeerd, er zijn verzekeringen die zich uitbetalen in goederen en diensten en er zijn overlijdensrisicoverzekeringen die een combinatie van de twee bevatten. Vanwege deze keuze, kan iedereen zijn of haar uitvaart naar behoren invullen.

 

Een ander voordeel van een overlijdensrisicoverzekering, is dat de nabestaanden direct gebruik kunnen maken van de desbetreffende overlijdensrisicoverzekering. Als bijvoorbeeld de keuze is gemaakt om geld op de bank te sparen voor de uitvaart, zullen de nabestaanden dit geld niet op tijd krijgen. Een uitvaart vindt plaats, tot uiterlijk één week na het overlijden. Het is juridisch niet mogelijk, om het gespaarde geld voor die tijd van de bank af te halen. Dit betekent dat de nabestaanden de uitvaart eerst uit eigen zakken moeten betalen, wat niet voor iedereen mogelijk is.

 

Wanneer sluit je een overlijdensrisicoverzekering af?

Veel mensen gaan over hun overlijden nadenken, wanneer ze kinderen krijgen. Ze stellen dan een testament op en sluiten een uitvaartverzekering af. Op deze manier zorgen de ouders ervoor, dat hun kinderen goed terecht komen na hun overlijden en dat zij geen financiële lasten hoeven te dragen voor de uitvaart. 

Voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering geldt geen minimale leeftijd. Het is echter wel belangrijk om de maximale leeftijd te controleren. Het kan voor senioren lastig zijn om een verzekering af te sluiten, omdat het risico bestaat dat ze komen te overlijden, voordat de dekking volledig betaald is. 

Wanneer je op jongere leeftijd een overlijdensrisicoverzekering afsluit, heb je het voordeel dat je een langere looptijd hebt, waardoor je maandelijks een lage premie betaald. Voor ouders is er ook de mogelijkheid om hun kinderen mee te verzekeren. Deze service is geldig, totdat het kind achttien jaar is geworden. 

 

Welke overlijdensrisicoverzekeringen zijn er?

Als je interesse hebt in het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering, zul je zien dat je je op verschillende manieren kunt verzekeren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij jouw zorgverzekeraar, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten bij een uitvaartverzekeraar. 

 

Wat is de beste overlijdensrisicoverzekering?

Om te achterhalen welke verzekering het beste past bij jouw persoonlijke situatie, kun je gebruik maken van een online vergelijkingstool. Met behulp van deze tool, kun jij verschillende overlijdensrisicoverzekering vergelijken. De vergelijkingstool, berekent voor jou de premie en de looptijd, voor iedere potentiële verzekeraar. De verschillende opties worden voor jou op een rij gelegd, waardoor je gemakkelijk de verschillen kunt zien.

 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu