Gezondheid
Geen reacties

Pittig eten is gezond, gebruik Sichuan pepers!

De Nederlandse keuken is van oudsher niet pittig. Toch vind je in veel Nederlandse huishoudens, onder invloed van de Indonesische, Chinese en Surinaamse keuken, sweet-chilisaus en sambal in de koelkast. Waar voor de ene persoon het eten niet pittig genoeg kan zijn, begint de ander al te hikken als hij Sichuan pepers of andere peper in zijn eten vindt. De meeste dieren laten pittig eten links liggen. Bij ons mensen ligt dat anders. Wij ervaren allemaal het brandende gevoel bij pittig eten, maar de mensen die van pittig eten houden, hebben dat leren te waarderen. Dit is niet de enige theorie waarom wij Sichuan pepers eten. In pepers zit een stofje dat bederf van het eten tegengaat als het wordt toegevoegd aan een maaltijd. In warmere landen bederft eten sneller dan in koudere landen. Dat zou de reden zijn waarom mensen in warmere landen meer pepers in hun maaltijden gebruiken.

Ga op de gezonde toer met Sichuan pepers

Mocht je nog twijfelen over een uitnodiging voor een etentje bij een Chinees restaurant dat bekend staat om de Sichuan keuken? Niet doen! Pittig eten heeft veel gezondheidsvoordelen. Het verlaagt je bloeddruk en helpt je cholesterol verlagen. Ook gaat capsaïcine, een stofje dat in de Sichuan peper zit, stress tegen, omdat het een boost geeft aan één van de gelukshormonen in je lichaam. Verder werkt capsaïcine ontstekingsremmend en is het goed voor je stoelgang. Pittig eten ondersteunt je lichaam bij het afvallen, omdat het goed is voor je stofwisseling. Je verbrandt je eten sneller. Sichuan pepers zijn geen wondermiddel, maar leveren wel veel gezondheidsvoordelen op. Zo helpt het tenslotte ook nog bij opkomende migraine of hoofdpijn.

Geef Sichuan pepers een kans. Ga eten in een Chinees restaurant dat gespecialiseerd is in de Sichuan keuken. Als je het vaker eet, wen je eraan en ga je het zelfs waarderen. Gaat het een keer mis en heb je het gevoel dat je mond in brand staat? Drink dan een glas melk, dat blust onmiddellijk.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu