Gezondheid
Geen reacties

Tips voor een succesvolle re-integratie

Gesprek tussen 2 personen

In de hedendaagse maatschappij komt het vaak voor dat iemand langdurig ziek is en hierdoor thuis komt te zitten. Een goed re-integratietraject is dan van wezenlijk belang. Je bent er immers een tijd uit geweest waardoor het moeilijk is om weer snel aan het werk te gaan. Zo’n traject kan op verschillende manieren gebeuren. Hieronder 3 tips voor een succesvolle re-integratie.

Schakel een bedrijfsarts in

Het is van belang om tijdig een bedrijfsarts in te schakelen wanneer je merkt dat het niet goed gaat of verschijnselen van een burn-out hebt. Zowel voor jezelf als voor de werkgever is dit van essentieel belang. Zo kan de bedrijfsarts tijdig een helpen zodat je niet maanden thuis komt te zitten.

Wacht niet af en start direct met het traject

Ben je langdurig ziek of zit je tegen een burn-out aan? Dan is het verstandig om even afstand te doen van je werk en rust te nemen. Ga je door met werken dan kan dit op de lange duur vervelende gevolgen hebben. Wel is het zo dat hoe langer je thuis zit hoe moeilijker het is om weer te gaan werken. Daarom is het belangrijk tijdig een re-integratie bureau in te schakelen die je hierin begeleiden. Een burn-out wordt vaak veroorzaakt door constante stress. Dit is lastig zelf op te lossen en ook wanneer je bent uitgerust is de kans aanwezig dat dit op dezelfde manier weer terugkomt. Door middel van re-integratie kan je dit voorkomen en wordt de kans op een (nieuwe) burn-out verkleind.

Een goed en realistisch plan van aanpak

Een plan van aanpak moet goed en realistisch zijn. Kom je te vroeg terug dan is de kans groot dat het weer mis gaat. Dit is zowel voor jezelf als voor de werkgever niet goed. Het is immers de bedoeling dat je sterker terugkomt. Tevens moet een werkgever kunnen aantonen dat het voldoende inspanningen heeft geleverd om een werknemer weer op de been te krijgen. Een goed en realistisch plan helpt dus bij de re-integratie van een werknemer.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu