Gezondheid
Geen reacties

Tips voor het kiezen van een voordelige zorgverzekering

November en December, de maanden waarin we weer massaal reclames tegenkomen over het kiezen van je zorgverzekering. Een lagere premie, verschillende dekkingen en een hoog of laag eigen risico, allemaal factoren waar we rekening mee moeten houden bij het kiezen van een zorgverzekering. Maar waar baseer jij je keuze op? Lees hier verder voor handige tips om jouw zorgverzekering kiezen voor het aankomende jaar.

Aanvullend verzekeren. Is dat nodig?

Heb je gemerkt dat je aan alleen de basisverzekering niet genoeg hebt? Kies dan voor aanvullende pakketten. Als je alleen halfjaarlijks op tandartscontrole gaat, is het niet voordelig om daarnaast nog een tandartsverzekering af te sluiten. De vergoeding van de premie overtreft de kosten bij lange na niet, mits je vaker een duurdere ingreep laat doen. Ditzelfde geldt voor fysiotherapie of brilverzekering. Eigenlijk is de regel: verwacht je hoge kosten in één van deze categorieën? Sluit dan een aanvullend pakket af om kosten te dekken. Is dit niet het geval, dan is het vaak voordeliger om zelf de kosten te dekken.

Je eigen risico bepalen

Het verplichte eigen risico binnen het Nederlandse zorgstelsel bedraagt €385, maar je kunt er voor kiezen om bovenop je verplicht eigen risico, je vrijwillig eigen risico te verhogen tot €500. Als jij dit jaar geen hoge kosten verwacht, is dit wellicht een handige tip! Des te hoger jij je vrijwillig eigen risico verhoogt, des te minder premie je betaalt in ruil voor het grotere risico dat je loopt.

Vergelijk en kies je zorgverzekering

De Poliswijzer.nl vergelijkt alle zorgverzekeraars met elkaar. Zodra jij weet welke en of je aanvullende pakketten wenst, vul je je gegevens in en de Poliswijzer berekent wat voor jou het voordeligst en best gekwalificeerd is. Het kiezen van je zorgverzekering wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu