Gezondheid
Geen reacties

Wat is botox?

botox

Het is tegenwoordig heel normaal om aan botox te beginnen en ook steeds meer mensen maken er gebruik van. Maar wat is dit precies? En waar kan je het allemaal voor gebruiken? In deze blog gaan we hier dieper op in. 

Waar wordt botox voor gebruikt?

Botox is de afkorting van: Botuline Toxine en blokkeert het aanspansignaal tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer volledig worden aangespannen.

Rimpels

De voornaamste reden waarvoor het middel wordt gebruikt, is om rimpels te voorkomen. Het is namelijk een veilig middel dat erom bekend staat om de lijntjes van de huid te verhelpen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld: kraaienpootjes, de fronsrimpel en de voorhoofdrimpels.

Migraine

Mocht je last hebben van migraine biedt botox ook een uitweg. Migraine kan veel effect hebben op je dagelijks leven. Sommige mensen hebben last van wel 12 migraine-aanvallen per maand. Botuline Toxine in het voorhoofd blijkt de pijn te verminderen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit komt, maar hoogstwaarschijnlijk komt dit doordat de spieren ontspannen. 

Overmatige transpiratie

Er zijn mensen die last hebben van overmatige transpiratie en dit kan voor ongemakkelijke situaties zorgen. Sommige mensen presenteren vaak en vinden het niet fijn om voor een groep te staan met zichtbare zweetplekken.

Een paar spuitjes Botuline Toxine in de oksels en de transpiratie wordt verminderd/gestopt.

Scheelzien

Er zijn verschillende redenen waarom u scheel kan zien, maar één reden is een probleem met de oogspieren. U kunt een operatie aangaan om dit probleem op te lossen, maar dit is ook te verhelpen met botox. De spieren ontspannen waardoor de stand van de ogen veranderen.

Hoelang blijven de resultaten?

Het effect van een behandeling houdt meestal 4 tot 6 maanden aan. Daarna is het uitgewerkt. De duur van het effect verschilt natuurlijk wel per persoon: het effect zal langer aanhouden dan bij de andere.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu