Gezondheid, Werk
Geen reacties

Werkzaam in de zorg? Dan mag een verpleegkundige scharenset niet ontbreken!

Word jij binnenkort verpleegkundige, ben je verpleegkundige of ben je werkzaam in de zorg? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een verpleegkundige scharenset nodig om je patiënten te behandelen tijdens je werk.

Waar bestaat een verpleegkundige scharenset uit?

Een verpleegkundige scharenset bestaat vaak uit verbandscharen, kochers, en verpleegkundige scharen. Deze scharensets worden uiteraard geproduceerd voor links- en rechtshandigen.

 

Verpleegkundige scharensets worden geleverd in leuke kleuren en prints zodat je ze extra graag gebruikt tijdens je werk en weet je bovendien gelijk welke van jou is. De scharen zijn gemaakt van roestvrij staal en de handvatten zijn vaak bedekt met een coating. Vrijwel alle scharensets voor verpleegkundigen zijn geschikt voor sterilisatie of de autoclaaf machine.

Waarvoor heb je een verpleegkundige scharenset nodig?

Een verpleegkundige schaar gebruik je als verpleegkundige bij allemaal verschillende handelingen. Tijdens een dienst gebruikt een verpleegkundige altijd minstens één keer deze schaar. Vaak hebben deze scharen een stompe en een scherpe kant.

 

Een kocher is chirurgisch instrument. Het wordt ook wel een arterieklem genoemd. Deze klem heb je nodig om bloedvaten mee af te klemmen. Deze wordt alleen gebruikt door een verpleegkundige in noodgevallen. Maar mag daardoor zeker niet ontbreken.

 

Een verbandschaar of listerschaar heb je natuurlijk nodig om verbandmiddelen te verwijderen van een patiënt. Ook is deze schaar handig voor het op maat knippen van verband of tape voor het behandelen van je patiënt. Deze schaar voorkomt dat de huid van de patiënt beschadigd tijdens het losknippen van het verband. Dit wordt voorkomen door de buiging in de lengte van de schaar.

Conclusie

Verpleegkundigen en zorgprofessionals gebruiken dagelijks deze verpleegkundige scharen tijdens hun werk en daarom kan een verpleegkundige niet zonder een deze scharensets!

 

Bron: MyMitella

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu