Gezondheid
Geen reacties

BMI berekenen, hoe werkt dat?

LessCare

Zoals je weet is het elke keer weer belangrijk om je gewicht in de gate te houden en om gezond te blijven leven, toch is dat niet altijd makkelijk voor iedereen. Daarom heb je een BMI formule waarbij je kunt testen of je gezonde gewicht hebt voor je lichaam of juist helemaal niet. BMI is eigenlijk een afkorting voor body mass index. Met een BMI kun je dus gemakkelijk je gewicht berekenen en je krijgt meteen te zien of je een gezonde gewicht hebt of niet. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je alleen een gezonde gewicht hebt door gezond te eten want iedereen eet vast wel eens iets ongezonds en dat is niet zo gek! Maar je moet natuurlijk wel weer met mate eten. Dus het is echt niet zo dat je gewicht meteen slecht is als je af en toe iets ongezonds eet, maar als je een gezond gewicht hebt dan ben je goed bezig !! Als jij je BMI wilt berekenen dan moet je de volgende dingen invullen :

  1. Je lengte
  2. Je gewicht
  3. Je geslacht
  4. Als je als vrouw zijnde borstvoeding geeft
  5. Als je als vrouw zijnde zwanger bent

Na dat je alles hebt ingevuld, hoef je heel simpel alleen maar op enter te klikken en dan komt je uitslag meteen te staan, dus je hoeft niet te wachten op een mail met een resultaat. Het is dus heel gemakkelijk zoals je kan zien! Je kunt vijf verschillende antwoorden verwachten en die hebt ik hier voor jou op volgorde staan van laag naar hoog.

Uitkomsten, BMI formule

Als je BMI is lager dan 18,5:

Het zou zo kunnen dat je BMI 18,5 is of nog lager, helaas heb je dan wel ondergewicht. Het word je ook zeker aangeraden om snel wat kilo’s aan te komen. Het is wel even verstandig om een bezoekje te brengen aan je huisarts, misschien heeft je huisarts een goede tip of wat advies voor je klaar staan waar je makkelijk gebruik van kan maken. Wellicht zou je huisarts ook met je kunnen bespreken wat je kunt gaan eten en drinken en wat je beter even kunt laten staan voor je gezondheid.

Als je BMI is tussen de 18,5 en 25:

Nou als dit je BMI uitslag is, dan heb je zeker een gezond gewicht! Dat wil niet zeggen dat je 100 % gezond bent of leeft, maar je hebt opzich een gezond gewicht voor je lichaam en je leeft misschien ook wel een gezonde leefstijl. Probeer ook zeker op je gewicht te letten en hou je gewicht zoals die nu is, zo weet je zeker dat je gewicht goed is en hoef je er niet de hele tijd bij stil te staan of je gewicht nou wel of niet gezond genoeg is voor je lichaam.

Als je BMI is tussen de 25 en 30:

Als dit je uitslag is, dan heb je helaas overgewicht. Het word je dan ook zeker aangeraden om wat af te vallen en eventueel wat gezonder te leven en gezonder te eten (bijvoorbeeld: meer groente en fruit op een dag dan in plaats van een ongezond tussendoortje). Vergeet niet om je gewicht en BMI bij te houden als je bezig bent met afvallen, zo hou je het ook overzichtelijk voor jezelf en weet je of je niet meer zo veel hoeft af te vallen of juist wel. Maar de hoeveelheid verschilt natuurlijk weer per persoon en per lichaam.

Als je BMI is tussen de 30 en 40:

Als dit geval is, dan heb je een ernstig overgewicht. Ernstig overgewicht wordt ook wel obesitas genoemd.. Ik raad het je in dit geval zeker weten aan om even langs de huisarts te gaan en te bespreken wat je kan verbeteren in je leefstijl om wat gezonder te staan in je leven. Het kan zo zijn dat je elke dag MOET sporten en geen ongezonde levensmiddelen meer mag eten, dit is zo omdat het dan gevaarlijk kan zijn voor je eigen gezondheid, dus neem dit zeker serieus! Je loopt namelijk risico om allerlei gezondheidsproblemen. Denk aan diabetes, gewrichtsproblemen of hart- en vaatziekten.

Als je BMI is 40 of hoger:

Dit komt misschien niet zo vaak voor in Nederland, maar wel in Amerika, maar het is natuurlijk zeker mogelijk om morbide obesitas te hebben. Als je BMI hoger is dan 40, dan heb je morbide obesitas. Morbide obesitas houdt in dat dit nog schadelijker is dan ernstig overgewicht! Neem dit zeker serieus als dit het geval is bij jou, want het is wel je lichaam waarmee je voor altijd zit en niet zomaar iets wat je kan weg doen of om kan ruilen. Ga zeker langs je huisarts en bespreek wat er allemaal veranderd moet worden in je leven en probeer ook samen naar je eetschema te kijken, wie weet kan je daar ook weer wat dingen veranderen. Als je niks doet en je blijft zo, dan zou je ernstige gezondheidsproblemen kunnen krijgen.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu